06/06/2015

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών ο ιππικός για την 3ήμερη έφιππη εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία. xartisΤην Παρασκευή 19/6 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν οι ιππείς και η ομάδα υποστήριξης από την Ελευθέριανη (πιθανόν) για Αμπελακιώτισσα που θα είναι και η πρώτη διανυκτέρευση στον κήπο του φιλόξενου Π. Κανέλλου στον ξενώνα Δρυάδες. Φυσικά η επίσκεψη στο χωριό και στα καφενεία θα είναι όπως πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Θα προηγηθεί προσκύνημα στην Ι.Μ Παναγίας Αμπελακιωτίσσης – Αγ. Πολυκάρπου όπου ο ηγούμενος της μονής π. Πολύκαρπος θα διαβάσει την καθιερωμένη πλέον ευχή στην ομάδα μας και θα μας ευλογήσει. IMG_4461
Το επόμενο πρωί περίπου στις 07:00 θα αναχωρήσουμε για το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής που είναι η ανάβαση στην Τσεκούρα περνώντας στα 1300 υψόμετρο και το κατέβασμα προς Περδικόβρυσση. Στον Αγ. Δημήτριο θα είναι η πρώτη στάση για καφέ και στην συνέχεια το μεσημέρι θα κατασκηνώσουμε στον υπέροχο κήπο του κτήματος Λέλλου για ξεκούραση. Η διαδρομή πλάι στην λίμνη του Ευήνου είναι καταπληκτική. Το απόγευμα νωρίς αναχωρούμε για Καστανιά. Εκεί θα περάσουμε το βράδυ και το επόμενο πρωί επίσης νωρίς αναχωρούμε για την πλακόστρωτη πλατεία του Πλατάνου για να προλάβουμε να πάρουμε αντίδωρο από του παπά Δημήτρη το χέρι στο σχόλασμα της εκκλησίας. Θα ξεκουραστούμε στην πλατεία και θα πιούμε καφέ στα μαγαζιά του Πλατάνου.
Όλη η διαδρομή είναι φανταστική γιατί παντού η ορεινή Ναυπακτία σε κάθε σημείο της έχει και κάτι ξεχωριστό. Την κάνει πιο μαγευτική η αργή εναλλαγή των τοπίων μιας και το άλογο σου δίνει την δυνατότητα (λόγο της αργής κίνησης) να ρίξεις την ματιά σου σε κάθε λεπτομέρειά του. Η καλή παρέα επίσης σημαντικός παράγοντας που πάντα περνάμε καλά. Σε εκείνο που απολογιστικά συνήθως κάνουμε αναφορά είναι στην υποδοχή των κατοίκων από όποιο χωριό και αν περνάμε ή διανυκτερεύουμε. IMG_4484Ζεστές καρδιές παντού που τις κάνουν πιο ζεστές οι αναμνήσεις που ξυπνάει ο ήχος των αλόγων από τα πέταλα. Υπάρχει και κάτι άλλο που την φετινή διαδρομή (πρώτα ο Θεός ) την κάνει ξεχωριστή. Πολλοί από εμάς που ξεκινήσαμε αυτή την εκδρομή φέτος θα έχουμε την χαρά να έχουμε μαζί και τα παιδιά μας <<να τους δείξουμε το δρόμο>> να εντάξουν στα ετήσια σχέδια τους και αυτή την <<εκδρομή στο παρελθόν>> και στο περιβάλλον της Ναυπακτίας έτσι που μόνο με το παράδειγμα θα διδαχτούν. Μπορεί μάλιστα οι νέοι ιππείς να είναι περισσότεροι από τους παλιούς και αυτό μας δίνει σαφέστερη εικόνα για το μέλλον του συλλόγου μας και του αλόγου στην περιοχή μας.

 

Υπάρχει μικρή πιθανότητα να υπάρχουν τροποποιήσεις επίσης μικρές στο πρόγραμμα λόγο καιρού αλλά θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

« Πίσω