Ο ιππικός σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας ιδρύθηκε τον 12ο του 2007 χάριν στην αγάπη και το μεράκι αρχικά των 32 ιδρυτικών μελών του, για το άλογο.

Σεβόμενοι την ιστορία της πατρίδας μας που ήθελε το άλογο να πρωταγωνιστεί  σε όλες τις δράσεις με βασικότατο ρόλο πλάι στον άνθρωπο ,ξεκινώντας  από την χρήσης του  για εκστρατευτικούς σκοπούς  που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα  και φτάνοντας στους βιοποριστικούς πιο σύγχρονους  καιρούς σε περιόδους ειρήνης θέλησαν   να του αποδώσουν τις τιμές που του αξίζουν καλύπτοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό τους συναίσθημα αγάπης για το ζωντανό.

Βασικός σκοπός αρχικά  ήταν και συνεχίζει να είναι η επαναφορά του αλόγου  δίπλα στον άνθρωπο αλλά για άλλες πλέον χρήσεις.  Ελεύθερη ιππασία , συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα , αθλητική ιππασία είναι μερικές από τις σημερινές χρήσεις , με σημαντικότατη παρουσία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της  περιοχής όλες τις εποχές του χρόνου , πέραν αυτών των κάθε αυτών εκδηλώσεων του ιππικού συλλόγου.

Έχει δοθεί προτεραιότητα στην  διάσωση και αναπαραγωγή των  7 αναγνωρισμένων Ελληνικών φυλών αλόγων αρχικά με την φυλή της Πίνδου και της Θεσσαλίας. Τα πρώτα πουλάρια Πίνδου από βραβευμένους γονείς είναι πλέον   γεγονός και ταυτόχρονα η επιβράβευσης των προσπαθειών μας.

Τα μέλη του συλλόγου μας είναι περίπου 60 με διπλάσιο σχεδόν αριθμό αλόγων .

« Πίσω